20140220 sweetieHet Amsterdamse bureau Lemz blijkt het brein achter het virtuele lokmeisje ‘Sweetie’, waarmee Terre des Hommes meer dan 1000 websekstoeristen opspoorde.

Het was wereldnieuws: met behulp van een virtueel lokmeisje genaamd Sweetie, slaagde Terre des Hommes erin om binnen tien weken meer dan 1000 mannen op te sporen die zich schuldig maakten aan misbruik van Filipijnse kinderen via de webcam.

Na meer dan een jaar volledig onder de radar te hebben geopereerd, gooit Mark Woerde van Lemz het hoge woord er eindelijk uit: het was zijn bureau Lemz dat de ‘Sweetie’-operatie bedacht, creëerde en uitvoerde.

In het diepste geheim werkte het team van Lemz vanuit een afgelegen loods aan het project. Met een interview besluit Mark nu dan toch uit de anonimiteit te treden. ‘Niet om onszelf lof toe te wuiven, maar om aan andere bureaus te laten zien wat er bereikt kan worden wanneer je creativiteit gebruikt om de wereld een stukje beter te maken. Ik hoop dat we het stokje door kunnen geven.’

Bijzonder dat techniek en kindermisbruik elkaar vinden en via een communicatiebureau wereldnieuws werd. Erg waardevol dat dit bureau dit oppikte en daarmee een internationaal statement maakte. Lees verder >>> (ENG)

Reageren