Avonturen van huizeph.nl

over ons

Stel je voor dat bij een gezin in de buurt de gasfles in de keuken ontploft. Wat doe je dan? Helpen, natuurlijk. Dat hebben we ook gedaan bij de crisisfamilie bij de familie van Luljeta. Bij de ontploffing raakte niemand gewond, en de brand was snel geblust, maar twee gaten in het dak en een keuken die ‘total loss’ was is de brandschade.

op het oude dak, samen met mijn taalleraar

op het oude dak, samen met mijn taalleraar

Eerst meer een noodzeil over het dak aanleggen. Op de blog deden we een oproep voor financieel support zodat we materialen konden kopen voor de reparatie. Deze kwam snel zodat we een dakplaten en een tweedehands keukenblokje konden kopen en installeren. De kraan lekte niet meer en er was meer kastruimte dan tevoren.

Per april 2016 wonen en werken we als gezin in de Noord Albanese stad Shkoder voor de ‘Illyricum Foundation’ Een lokale plaatselijke organisatie die Albanezen in nood helpt. Naast crisissituaties worden er ook maandelijkse boodschappenpakketten uitgedeeld en is er in de winter een mobiele gaarkeuken. Fran(ien is ’s ochtends ‘thuisjuf’ voor de oudste drie kinderen en geeft daarnaast Engelse les en kraamt bij Albanese baby’s. Kraamzorg kennen ze amper in Albanie.

Geschiedenis
We leerden elkaar al kennen op een ongewone plek; in Kenia. Samen hebben we een altijd al een zendingsvisie gehad, maar dit verlangen was lange tijd op de achtergrond aanwezig. In 2010 gaven we leiding aan een indrukwekkende hulpreis naar Albanië. Sinds 2012 voelen we ons geroepen om ons in te zetten voor het Albanese volk.

Huisje boompje beestje
Opgegroeid in Nederland hebben wij (Ja:ro en Franc:en) allebei een HBO studie gevolgd en gingen vervolgens werken. Franc:en als basisschoolleerkracht in Hulshorst en Ja:ro als communicatie-adviseur bij verschillende organisaties. Huisje boompje beestje volgde, waarbij we geen beestjes kregen, maar wel vier schatten van jongens.

Zendingsorganisaties
Wij hebben ons aangesloten bij een bestaande lokale organisatie, de Illyricum Foundation. Een stichting die is opgericht in 2007 en vanuit de plaatselijke gemeente in Shkodër, woord en daad combineert. Zo is er een gaarkeuken, zijn er maandelijks sociale activiteiten en zijn er plannen voor onder andere een restaurant@home om toeristen een kijkje te laten nemen bij de mensen thuis. De uitzendende organisatie in Nederland is onze thuisgemeente VEG Nunspeet / VEG Elburg en International Teams.

Wil je ons financieel supporten of op een andere manier helpen, laat het ons weten!

Geef een reactie