20130511 geld donerenIn de Duitse stad Braunschweig strooit een weldoener anoniem met geld. De kerk die een kapotte klok moet repareren vindt 100.000 euro in een Bijbel en een vrouw die geen geld meer heeft om haar hondje te verzorgen krijgt 500 euro in de brievenbus. Inmiddels is er al 250.000 euro sinds november 2012 uitgedeeld aan verschillende doelen.

Vanochtend haalde de spreker bovenstaand verhaal aan in zijn preek. In Psalm 73:25 staat; ‘Nevens U begeer ik niets op aarde.’ Waarschijnlijk denkt de giftgever dat ook. Geld is handig, maar maakt niet gelukkig. Je kunt wel met geld anderen gelukkig maken, en dat doet hij.

Ik denk dat de anonieme giftgever heeft ontdekt dat “geven gelukkiger maakt dan te ontvangen.” een quote van Jezus trouwens. In hetzelfde stukje staat dat je de zwakken, door hard te werken, moet steunen.

Ik denk dat de giftgever al een oudere man is die tot bezinning komt dat er meer in het leven is dan geld verdienen en rijk zijn. Dat je de rijkdom niet je graf mee kunt innemen. Ben benieuwd of mijn weldoener-profiel klopt ik gelijk heb en de geldgever ‘betrapt’ wordt…

Reageren