20130609 God dienenGisteren hoorde ik een preek over God dienen (binnen je gemeente). Vaak hebben we het te druk met andere dingen om God te dienen en tijd opzij te zetten. Toch wil God je gebruiken zoals je bent, niet om wat je kan. Goede excuses om Gods wil te ontlopen zijn er niet, als je kijkt naar onderstaande lijstje van aannemelijke excuses.

Abraham was oud, Jakob was onzeker, Lea was onaantrekkelijk, Jozef werd mishandeld, Mozes stotterde, Gideon was arm, Simson was emotioneel afhankelijk, Rachab was immoreel, David had een verhouding en allerlei familieproblemen, Elia was suïcidaal, Jeremia was neerslachtig, Jona was onwillig, Naomi was weduwe, Johannes de Doper was op zijn zachtst gezegd excentriek, de Samaritaanse vrouw had verschillende mislukte huwelijken achter de rug, Zacheüs was gehaat, Tomas twijfelde, Paulus had een zwakke gezondheid en Timotheüs was verlegen.

Bovenstaande is een aardige lijst met moeilijke gevallen van BB’ers, maar God gebruikte ieder van hen in zijn dienst. Hij wil jou ook gebruiken, als je maar ophoudt met het zoeken van uitvluchten. Hij wil je veel geven. Meer dan je kan / wil ontvangen.

Concrete uitwerking in de preek mistte ik een beetje. Hierbij een aanvulling op God dienen in de gemeente met enkele suggesties: Bij mensen op bezoek gaan, met mensen bidden, gemeenteleden uitnodigen, samen dingen doen, helpen bij ouderen, in een tuintje helpen bij alleenstaanden. Enzovoort, enzovoort.

Reageren