20130827 borstvoedingVrouwlief geeft borstvoeding. Vandaag heft S:las ongeveer zijn 100e voeding gekregen*, ontvangen uit mama’s milky mouintains. Als S:las aan de tap ligt, geniet hij enorm. Het is op temperatuur, er is genoeg en we kunnen het nooit vergeten. Het was voor Franc_ien wel even een drempel over om in het openbaar te voeden, maar we vinden het een natuurlijk proces, wat niet aanstootgevend is. In totaal heeft ze al ruim 250 liter gegeven.

De besparing van borstvoeding is ook niet mis. Gemiddeld kost een jaar lang flesvoeding 450 euro (afhankelijk van de prijs van opvolgmelk). Gemiddeld kost een jaar borstvoeding bij ons: 100 euro, mede omdat we al veel attributen in huis hebben. Prijzen zijn gebaseerd op de blog ‘wat kost een gezin’.

Een aantal andere bespaartips kwam ik tegen op rijkerleven.nl; en de reactie van Bettina; Met name tip 4 is interessant: In de reacties zie je overigens heftige discussies over voor- en tegenstanders van milky mountains.

1 – Borstvoeding kost niets, is gratis altijd op temperatuur dus je hebt geen elektriciteit of gas nodig om te verwarmen.
2 – Daarnaast is borstvoeding nog ALTIJD het beste medicijn wat je aan wie dan ook geven kunt, en het voorkomt en geneest tal van verschillende ziektes, scheelt weer ziekenhuiskosten en dure medicijnen.
3 – Bijna elke vrouw kan borstvoeding geven,als je maar een gezonde levensstijl hebt. (Uitgezonderd mensen met hoog medicijngebruik, maar ook daar valt veel aan te doen)
4 – Van de borstvoeding dat je eventueel teveel hebt,kun je in de thee van je andere kids doen, super gezond en verschil is niet te merken, dit scheelt weer een pak melk. 🙂

* = gemiddeld 6 keer per dag; dit is dag 17.

2 reacties op “de milky mountains van Franc:en

  • wilna

    sorry maar aan de tap!!! liggen vind jij iets natuurlijks? Borstvoeding is prachtig maar als je er over praat in bewoordingen als aan de tap liggen en milky mountains dan ben je in mijn ogen erg denegrerend tegenover je vrouw en iedere vrouw

  • huizeph

    Beste Wilna, Dank voor je reactie op m’n blog over borstvoeding. Smaken verschillen, maar mijn vrouw en ik kunnen hartelijk lachen om de eigen verzonnen bewoordingen zoals ‘aan de tap’ en ‘milky mountains’, waarmee we borstvoeding in mijn optiek niet denegreren, maar het op een ludieke manier aanprijzen, want we zijn echt voorstanders van borstvoeding!

Reageren