20130821 een jaar geen kleding kopenRuim een jaar lang heb ik geen kleding en schoenen gekocht. Waarom?! 1) Omdat ik genoeg kleding heb 2) om het milieu en mijn portemonnee te sparen (heet consuminderen) 3) om te kijken wat het met me doet en wat er gebeurt en 4) om stoer te doen en anders dan de rest.

De aanleiding was de vakantie vorig jaar waar ik in een grote outdoor zaak wat kleding insloeg omdat het zooo goedkoop was. Een hempje dat ik kocht bleef ingepakt in mijn kledingkast liggen, als symbool voor de impuls inkopen die ik had gedaan, maar niet nodig had.

Wat deed het met me?!

  1. Ik kreeg een beetje afweer tegen kleding kopen en kon de verleiding makkelijk weerstaan.
  2. Ik had tijd over doordat, ik hoefde niet op zoek naar nieuwe kleding.
  3. Ik vertelde het soms aan anderen en daagde vrouwen uit om een half jaar geen schoenen te kopen.
  4. Twee spijkerbroeken heb ik helemaal versleten en twee volleybalkniebeschermers (zoals elk jaar)
  5. Ik kreeg ook kledingstukken van anderen die hun te klein waren en mij goed pasten.

2 reacties op “Een jaar lang geen kleding kopen

  • Caroline B

    Wat leuk! Ik ben deze zelfde challenge op 1 maart ook begonnen, nog onwetend van het rose streepje wat op 16 maart op de test zou verschijnen. Inmiddels staat de stand op 2 nieuwe positiebroeken en een polo als souvenir uit Maastricht die ik pas na de bevalling zal passen. Mijn uitzondering is dat ik wel tweedehands kleding mag kopen en zelf mag maken. Dus ik heb een heel leuk glamour jurkje van MP waar ik superblij mee ben. Ik weet niet of ik het hele jaar ga volhouden, maar het is een leuke en leerzame ervaring tot nu toe en ik heb al heel wat impulsaankopen voorbij laten gaan die er anders wel gekomen waren…
    Ben benieuwd of je nu naast je sportkleding het komend jaar weer meer gewone kleding gaat kopen om een beetje in te halen. Zelf verwacht ik dat dat bij mij niet zo zal zijn omdat ik het eigenlijk heel lekker vind zo. Het geeft ook rust als je in een winkelstraat loopt.

    • huizeph

      Hej Caroline,
      Leuk je uitgebreide reactie! Ik wil mijn bewust kleding koop leven wel volhouden, maar heb nog geen kleding koopervaring met marktplaats of andere webshops. Veel broeken zijn mij te wijd. Ik wil niet per se met de laatste mode meelopen, maar vind het wel belangrijk om er netjes uit te kunnen zien en lekker zittende kleding te dragen. Je zag er tijdens de RW wel leuk uit, qua kleding, wat ik me kan herinneren als man ;-).

Reageren