20130715 boekenlegger 50 x 148 mmOpzien = omzien is het jaarthema in onze gemeente. Een erg mooi thema waarbij de horizontale lijn (omzien) en de verticale lijn (opzien) elkaar raken. Het kruis is net als het avondmaal een beeld waar de horizontale en verticale lijnen samenkomen. Afgelopen zondag ging werd de vraag neergelegd waarom je überhaupt de ander helpt?!

Wellicht is het een natuurlijke houding, of dien je omdat niemand anders het doet of omdat je gevraagd wordt en geen ‘nee’ durft te zeggen. Wat is jouw motivatie om anderen te helpen?!

Zelf heb ik meerdere motivaties om om te zien. Van nature vind ik het leuk om onder de mensen te zijn en help ik graag een handje waar nodig. Doen zit in mijn aard, maar tegelijkertijd is het de Heilige Geest die het van mij vraagt om bepaalde dingen te ondernemen die op mijn pad komen. Ik merk dat dat vaak te maken heeft met de ideeën die in mijn hoofd borrelen en waar ik mee aan de slag kan gaan.

Beluister de dienst terug.

Één reactie op “Opzien = omzien”

  • Florian

    Helpen heeft te maken met het Appèl dat iemand op jou doet, bewust dan wel niet. Als iemand hulp nodig heeft en jij ziet dat doet hij een Appèl op jou. Op dat Appèl moet je antwoorden of je nu wil of niet.

Reageren