20131023 cartoon Sint en pietDe ophef rond zwarte piet bindt samen. Wie aan Zwarte Piet komt komt aan de Nederlanders. ‘Black Pete’ haalt regelmatig het nieuws. Hierbij een overzicht van nieuwsitems, quotes, Zwarte Piet alternatieven en meer Zwarte Piet satire.

PIETitie
Zo is er een petitie genaamd ‘Pietitie‘ die al bijna 150.000 mensen hebben getekend, is een facebookpagina* met bijna 1 miljoen likes en twitteraccount opgericht. Een radio DJ heeft opgeroepen om het lied ‘sinterklaas wie kent hem niet‘ zo vaak te downloaden dat ie op de eerste plaats in de top40 komt te staan. Wist je dat de Iraanse ‘Zwarte Piet’ wél beschermd wordt door de VN

Leuke quotes over de hype:

Leerpunt van vandaag: als je een succesvolle petitieactie wilt starten, dan moet je met een zeer zeer zeer breed maatschappelijk gedragen issue komen dat in urgentie alle armoede, onrecht en andere misstanden overtreft. Ik word campagneleider bij de Sint.

Hebben die ‘Hoge Pieten’ niets beters te doen dan zich druk te maken over onze ‘Zwarte Piet’? Het is toch te belachelijk voor woorden!

Laten al die mensen die vinden dat Zwarte Piet van ons is ook hun mond houden als de Spanjaarden weer eens met stieren gaan vechten.

Laat de VN Syrische misstanden aanpakken, in plaats van nationale tradities.

Afbeeldingen

 

Alternatieven
De zes politiek correcte alternatieven (uit de filmwereld) voor zwarte piet staan al te popelen om zijn plek in te nemen. Maar zwarte Piet en het Nederlandse volk zullen de plaats niet zo maar een twee drie vergeven.

  1. zombiepieten (komen uit een horror film)
  2. minions (afkomstig uit de animatiefilm Despicable Me)
  3. Oompa Loompa’s (uit het boek Sjaakie en de chocolade fabriek)
  4. Amerikaanse regeringsleden,
  5. Stormtroopers (elite eenheid uit de Sience fiction film Star Wars) of
  6. De Na’vi uit Avatar (fantasie film)

Lees de plus- en minpunten van de alternatieven

* Duidelijk is dat ze niet alleen te staan, gezien de honderdduizenden steunbetuigingen. De bijbehorende Facebookpagina heeft in minder dan 24 uur al meer dan 646.000 likes verzameld. Daarmee is het volgens onderzoek van Fanrise de snelstgroeiende Facebookpagina die ooit in Nederland is gelanceerd. bron: Dutch Cowboys

Reageren