20131122 goederen uitdelenM’n werkzaamheden voor GAiN stonden deze week in het teken van actie voor de Filippijnen. We hadden een kleine mogelijkheid om hulpgoederen mee te sturen met het vrachtvliegtuig van defensie of de KLM via de SHO. Helaas is dat niet doorgegaan doordat andere NGO’s al andere goederen hebben gestuurd. Op de twee weken geleden gestuurde e-mail oproep hebben veel mensen gegeven aan de Filippijnen waar we blij en dankbaar mee zijn. Net heb ik een bericht gepost met een foto verslag van een medische check up en het uitdelen van noodhulp pakketten.

Toch zijn er ook veel mensen die niet geven. Die niet meer geloven in hulp die aankomt of ‘rampen moe’ zijn. Begrijpelijk, maar tegelijkertijd erg spijtig. Gisteren op de Bijbelschool hadden we het nog over het geven volgens de Bijbel (gaat over een collecte), benoemd in 2 Korinthe. 9:6+7: Bedenk dit: wie karig zaait, zal karig oogsten; wie overvloedig zaait, zal overvloedig oogsten. Laat ieder zo veel geven als hij zelf besloten heeft, zonder tegenzin of dwang, want God heeft lief wie blijmoedig geeft.

Als Nederlanders  kijken we vaak hoe de hulp wordt besteed en wat het strijkstok beleid is. (vreselijk woord) maar dat is zeker niet de bedoeling als je de Bijbel leest. Indien je nog niet hebt gegeven vanwege menselijke bezwaren, weet dat de Bijbel je oproept om blijmoedig te geven, zonder dwang of tegenzin!

Door de werkdrukte is het dagelijks bloggen er een beetje bij ingeschoten 😉

2 reacties op “Filippijnen week

  • Anneke Bor

    Hoi Jaïro!
    Volgens mij is stijrkstok beleid echt een heel nieuw woord in dit verband:). Maar het is altijd nog zaliger te geven dan te ontvangen, gelukkig!

    • huizeph

      dank voor je letter deskundigheid, ‘k heb het woordje inmiddels aangepast 😉

Reageren