20131113 jarigVandaag is er voor de vierde keer in een week feest. Deze feestweek wordt afgesloten met mijn 32e verjaardag (nou ja niet helemaal omdat vrijdag er nog een kinderfeestje is). Francien stelde vijf vragen aan mij. Lees en huiver 😉 

Waarin bleek jouw mannelijkheid afgelopen jaar?
Aan het feit dat we samen afgelopen jaar wederom een zoon mochten ontvangen. Daarin zit duidelijk mijn aandeel, hoewel haar aandeel veel groter was/is. Daarnaast ben ik nog wel eens stoer aan het doen, stoeien met de jongens of rook ik een enkele sigaar. Vrouwen en sigaren zijn geen gode combinatie vind ik.

Je hebt meegedaan met de 4e musketier, merk je daar nog wat van?
Jazeker, theoretisch: het rijtje van de vier G’s; Gerechtigheid, Geloof, Gezin, Gemeente. Het naar buiten toe klaar staan en het afrekenen met de zeven hoofdzonden; (hoogmoed, hebzucht, wellust, jaloezie, vraatzucht, woede en lusteloosheid). Wat mij bijblijft is om onrecht te slechten. We zitten te veel binnen in onze betonnen bunkers te staren naar schermpjes. Daar zijn we niet voor gemaakt. We moeten naar buiten toe. Mijn aandeel is dat ik nog steeds afval prik, graag anderen help waar ik kan, de banjerformule toepas en regelmatig tijdens wandelingen goede gesprekken heb en van de zomer ben twee keer wezen wildkamperen met de oudste twee zonen.

20131113 verjaardagJe bent dit jaar op vakantie geweest, wat is je het meest bijgebleven?
De kruis op de top van de berg bij Korca, Albanië. Op de berg stond een enorm betonnen kruis van zo’n 25 meter hoog. Terwijl de wind om onze oren gierde voelde ik me nederig en klein aan de voeten van het kruis. De wind raakte ook wel mijn hart; zal ik hier nog eens terugkomen, hoe zal dat gaan en zijn? Het maakt niet uit hoe het leven er komend jaar uitziet, maar ik wil graag bij Jezus zijn.

Bij de huwelijksvoltrekking, beloofde ik om je te stimuleren om je talenten te ontwikkelen, wat heb je daarvan gemerkt?!
Je staat altijd klaar en cijfert je soms te vaak weg. Doordat jij liever thuis bent en ik er regelmatig op uit trek, maak je veel activiteiten mogelijk. Ook qua eten en inkopen hoef ik me geen zorgen te maken. Samen leerden we elkaar kennen tijdens de trainingsweekenden, waardoor je beter weet wie je bent. Dat was gaaf om samen te doen.

Waarin zou je het komende jaar nog willen groeien?!
Ik zou graag willen groeien in het luisteren naar jou. Ik vind dat soms zo moeilijk als ik thuis zit en hard aan het werk ben. Mijn theorie is dat ‘family first’ gaat, in de praktijk is dat vaak strijd omdat ik veel voor mezelf / het werk kies. Ik wil Francien ook blijven stimuleren in wat zij doet en wil mezelf daarbij minderen. Verder wil ik authentiek blijven en vooral onverwacht uit de hoek blijven komen.

Voor mijn verjaardag heb ik een nieuwe spiegelcamera (100D) gekregen en Francien een donzen dekbed. We zullen nog jaren genieten van beide cadeaus.

 

Reageren