20131215 Jezus fotoalbumAls Jezus een fotoalbum zou hebben gehad, zou hij vast zijn beroemde voorvaderen erin hebben geplakt. Zo stonden er verscheidene koningen in zijn bloedlijn en is zijn afkomst te herleiden tot ‘opper-stam-hoofd’ Abraham. Niet geheel onbelangrijk.

Toch komen er ook een aantal personen in voor, waarvan je de foto, waarschijnlijk niet in het plakboek had geplakt. Batseba, had een buitenechtelijke affaire, Ruth een asielzoeker, Rachab een hoer, en Tamar, die vrijde met haar schoonvader. Niet echt iets om trots op te zijn in je geslachtslijn, hun foto’s zijn niet ‘plakboek waardig’.

Toch staan ze in de lijn en hoort een hun fotootje in het Jezus’ plakboek thuis. ‘k vind het bijzonder dat de voorouders van Jezus, lang niet perfect waren. Hij kwam in bepaald niet-perfecte wereld, stichtte vrede. En dat vieren we met kerst.

 

Reageren