De actie samen kerst is een initiatief uit Nunspeet en Elburg om als christenen samen van betekenis te zijn voor de omgeving waarin we wonen. Er is van alles te doen en te beleven. Onze gemeente neemt het voortouw om in Hulshorst een moestuin aan te pakken. Er worden in de winkelstraat dingen uitgedeeld en met Stichting present kan je actief aan de slag om te helpen.

Samen met twee andere gasten gaan we net als vorig jaar langs bejaarden en ex-criminelen om voor en met hen kerstliederen te zingen. Ik zal daarbij spelen op m’n djembé.

Samenkerst is een tof concept omdat het christenen uit verscheidene pluimage bij elkaar brengt om het Lucht van Christus te laten schijnen in hun eigen omgeving. Dat is wat we mijns inziens veel meer moeten doen, samen één zijn, goede werken doen en vertellen wat onze motivatie is. Wellicht een goed voornemen voor jouw in 2014.

http://vimeo.com/80131853

Reageren