20131219 Huis in de fikTijdens een reis kreeg John Wesley de melding dat zijn huis volledig was afgebrand. Zijn reactie op z’n zachts gezegd bijzonder: ‘Dat is een zorg minder voor God’. Kortom, het was niet zijn probleem, dat zijn huis was afgebrand.

Ik werd bepaald bij de gedachte dat God eigenaar is van alles (Deut 10:14). En ik vroeg me af waarom staat dit nu zo expliciet in de bijbel? En wat heb ik er aan om dat te weten? Het is voor mij toch voor de hand liggend dat als ik in Hem geloof als schepper en God, dat ik weet dat Hij de eigenaar is van alles. Maar al nadenkende daar over begon het ook wel gelijk te kriebelen. Leef ik ook vanuit die gedachte? Is het huis, de auto, de verzekering die ik heb in mijn beleving inderdaad in bruikleen of toch stiekem mijn bezit? Want als alles van God is, dan is de ultieme consequentie dat niets van mij is.

Ik moet eerlijk zeggen dat ondanks dat ik het misschien wel weet, toch vaak ernstig in de stress schiet als iemand iets van mij beschadigd of iets ongevraagd leent. Ik heb dan niet gelijk de neiging om te denken dat dit dan Gods pakkie an is en dat ik in rust vooruit kan kijken en me mag concentreren op de dingen die God heeft voorbereid. Er zijn voor mijn gezin, vrolijk zijn op mijn werk etc.

Conclusie voor mij is wel dat ik zeker nodig heb om er regelmatig aan herinnerd te worden dat God de eigenaar is van alles. Van mijn spullen maar ook die van alle andere mensen. Het geeft mij rust en het geeft ook een humoristische kijk op de zaak als je andere mensen helemaal in de stress ziet hun eigendommen te vergaren en proberen te beschermen.

Deze blog is een stimulans om vrijmoedig te blijven geven (= doorgeven wat je van God hebt ontvangen.) Teksten overgenomen van collega fondswerver bij Agapè; Ronald Blonk

Reageren