samenwerkingIk kan er niet van slapen, lig twee uur te woelen en ben vol van mijn passie; ‘naar buiten toe’. Dat komt mede omdat we volgend jaar als gemeente meer ‘missionair’ willen bezig zijn. We willen bezig zijn om een aanstekelijke geloofsgemeenschap te zijn voor de omgeving van Nunspeet. We willen Jezus volgen en dat uitdragen zodat mensen na gaan denken over hun bestemming op aarde. Gisteren las ik een tekst op een website van een kerk die me aansprak en enthousiast maakte:

Geloven is niet alleen iets wat in de kerk gebeurt, maar vooral in de praktijk van alle dag, buiten de kerkmuren. Als kerkgemeenschap willen we ons geloof in praktijk brengen in de samenleving. We willen verschil maken, en IMPACT hebben in de wereld om ons heen door te doen wat Jezus deed: liefhebben van mensen om ons heen, zorgen voor de armen, opzoeken van eenzamen, de hulpeloze helpen, tegengaan van onrecht of de zorg voor het milieu.*

Ik geloof dat als we als gemeente veel meer naar buiten gericht zijn, we de verschillen intern minder belangrijk zijn. Kijk maar wedstrijden van het Nederlands voetbalteam; Ajaxieden en PEC Zwollenaren zijn dan elkaars vrienden omdat ze samen optrekken in het buitenland. Samen naar buiten toe brengt eenheid met zich mee, maar ook een massa in beweging en heeft meer impact dan dit alleen te doen.

Ik vind het tof dat we als gemeente daarmee actief willen zijn en heb daar ook zeker veel ideeën over. Ben benieuwd naar het vervolg. Ik sta te popelen en hoop dat het naar buiten toe gaan als gemeente impact mag hebben.

Morgen een nieuwe blog over een andere passie van mij, ‘diensten met impact’.

* bron citylight kerk in Alkmaar

Reageren