20140527 date UtrechtTegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om via een dating site een potentiële partner aan de haak te slaan. Laatst hoorde ik het verhaal van een foute date, die ik blogwaardig vond. Een date die in de soep liep, vooral door ZIJN manier van doen en laten.

“Toen ik hem tijdens mijn date in real life zag, probeerde ik mijn teleurstelling te verbergen. Zijn profielfoto was veel mooier dan in het echt, ik had hem haast niet herkend. Eigenlijk was de kans op een vervolgafspraak in de eerste tien seconden al verkeken, maar om deze date nu al af te blazen… Nee zo ben ik niet opgevoed, ik heb manieren.

Hij wilde graag samen iets ondernemen en had bedacht om te gaan waterfietsen in de grachten. Zo konden we elkaar op een ontspannen manier beter leren kennen, en wat kan er nu mis gaan met waterfietsen in de Utrechtse grachten? Voor hem was het een thuiswedstrijd als geboren en getogen Utrechter. Tijdens het waterfietsen leerde ik hem inderdaad beter kennen, zo wist hij weinig van zijn eigen stad af; “Is dat de Dom?” en als hij mij al een vraag stelde en ik iets meer over mezelf wilde vertellen, onderbrak hij me middenin m’n verhaal met de vraag of ik ook huisdieren had…

Bij de kassa bleek hij te weinig geld bij zich te hebben. Ik stelde voor om de borg dan te betalen, er vanuit gaande dat ik dat als arme student (die ook al een treinkaartje had gekocht) dat geld achteraf terug zou krijgen. Daar komt nog bij dat een man toch hoort te betalen bij een eerste date?

Eenmaal terug aan wal bleek hij hier anders over te denken. Hij vroeg of we de borg klein terug konden krijgen, zodat we het makkelijk konden verdelen. En als galant gebaar besloot hij twee euro meer te betalen, omdat ik tenslotte een arme student was…

Daarna zouden we ergens nog wat gaan drinken. Omdat hij het in het centrum erg duur vond, wist hij nog wel een goedkopere kroeg (ken je stad!) Via het openbaar vervoer raakte ik de weg kwijt en volgde hem gedwee, wat moest ik anders? Toen hij de sleutel omdraaide en ik in de gang stond, besefte ik pas dat we niet in een cafeetje wat zouden drinken, maar bij hem thuis.

Oké, dat is wel erg snel om in je eerste date gelijk je thuissituatie te laten zien. Helemaal als het een kleine rommelige muffe kamer is in een studentenhuis. Hier scoorde hij geen punten mee.

Eindelijk was de tijd om en wilde hij me nog wel begeleiden naar het treinstation, aangezien hij toch gratis met de bus mee kon… Maar toen de trein pas over tien minuten zou komen, zei hij dat ik het wel zou redden zo en ging hij vast met de bus terug naar huis. Als zelfstandige vrouw kon ik inderdaad zelf wel wachten op de trein, maar aangezien ik nog anderhalf uur moest reizen was het wel netjes geweest om even die tien minuten te blijven wachten…

In de trein dacht ik terug aan onze date. Het was net een foute film en ik wilde dit verhaal het liefst delen met een vriendin om hier smakelijk om te lachen.

Een tijdje erna stuurde hij een berichtje om te vragen of ik nog wel eens afspreken. Daar heb ik maar vriendelijk voor bedankt…”

Reageren