Komende zondag is het thema ‘keuzes maken, samen met God‘. Elke dag maken we duizenden keuzes, maar hoe betrek je God daarbij. Er zijn veel verschillende manieren om dat te doen en in de Bijbel staan verschillende voorbeelden hoe dat gebeurt. Ik mocht een bijdrage leveren aan de dienst.

20140507 keuzes makenDe duizenden keuzes die ik dagelijks maak zijn niet allemaal in overleg met God gedaan. Bij grote keuzes (wat is groot) betrek ik vaak God meer in mijn leven dan bij de alledaagse kleine dingen. Soms begin ik de dag weleens door de dag in Gods handen te leggen, dat Hij mij mag leiden in alles wat ik doen, denk, zeg en laat. Ik zou dat wel vaker willen doen, maar ik vergeet het vaak, terwijl ik wel zo wil leven.

Ik geloof dat God mijn leven stuurt, elke dag. Ik geloof dat ik in vertrouwen stappen mag zetten en keuzes mag maken waarbij ik denk, geleid door Gods Geest. Dat ik dingen mag zeggen en doen en dat God daar door heen mag en zal werken.

Komende zondag gaat de preek over dit thema, maar zullen ook vier mensen (waaronder Fran(ien) vertellen hoe zij zelf God betrekken bij hun keuzes. Hiervoor heb ik vier interviews, drie speeches geschreven met vier generaties die vertellen hoe zij kiezen met God. Wees welkom om erbij te zijn; Dorpsherberg, Dokter Schutlaan 2, Nunspeet | 9:45 start.

 

Reageren