20140523 citroenzakdoek-uitlegAfgelopen week liepen duizenden mensen in Nunspeet de avondvierdaagse. Drie avonden liep ik mee, maar soms was ik zoonlief kwijt, dan zat ie wat dennenappels te gooien naar vriendjes en was hij even buiten mijn zicht. Als ik hem niet vond, dan voelde ik me een beetje Jozef, die Jezus kwijt was na het paasfeest. Lucas 2:41-52.

Daarnaast was de avondvierdaagse vooral heerlijk om even te wandelen. Lekker kletsen met andere vaders en moeders, mensen van de kerk of andere bekenden. Nieuw voor mij was de citroen zakdoek, een Amsterdams fenomeen, waarbij je een halve citroen hebt,met pepermunt bestrooit en een zakdoek omheen knoopt. Daar kan je zo een uur aan lebberen. Het viel me op dat de basisschool de Bron weinig ruchtbaarheid aan dit evenement gaf en dat er weinig werd gezongen. Tot slot was het tof om duizend flesjes water uit te delen met veel enthousiaste mensen uit onze gemeente. Ik ben benieuwd naar de reacties.

Reageren