verkiezingsbord - kopieAls ik op de verkiezingsborden kijk, is er één woord dat eruit springt: NEE. Blijkbaar zijn we als Hollanders niet zo happig op de Europese Unie. Zien we de voordelen niet meer, of vooral de nadelen?! Opvallend is dat veel posters vertellen wat de partij niet wil, in plaats van wat ze wel wil.

De EU heeft best veel gebracht, maar is zijn doel voorbij gestreefd. Het is goed om samen te werken en te kijken waar we elkaar als landen kunnen aanvullen. Nederland verdient best veel aan de EU wegens de doorvoerhaven Rotterdam. Als we op vakantie gaan kunnen we met dezelfde munten betalen en is er geen paspoortcontrole meer.

Zelf ben ik ook sceptisch over de EU. De maandelijkse verhuizing tussen Strassbourg en Brussel, de corruptie (120 miljard) en de hoge kantoorkosten (40 miljoen per jaar). Nu hou ik niet van veel geld uitgeven persoonlijk, maar kan er ook slecht tegen als dat door de ‘hoge heren’ gedaan wordt. Gelukkig zijn de salarissen van de Europarlementariërs inmiddels wel ‘normaal’. Op radio 1, hoorde ik dat als je echt tegen de EU bent, je niet moet gaan stemmen…

De afstand tussen Straatsburg en Brussel is 435 kilometer. De jaarlijkse kosten voor de hotelovernachtingen en treinreizen van de 754 Europarlementariërs en voor het heen en weer laten rijden van vrachtwagens vol dossierkisten bedragen tussen 169 en 204 miljoen euro. Dat is vijftien tot twintig procent van het hele budget van het Parlement. De CO2-uitstoot als gevolg ervan is negentienduizend ton. De gebouwen in Straatsburg staan 89% van de tijd leeg.
Bron (dit gaat waarschijnlijk wel veranderen binnenkort)

Meer Europese anti EU Posters?! Let op, sommigen zijn seksistisch, racistisch of bevatten grove woorden.

Reageren