De kringloopwinkel wordt aanstaande vrijdag geopend in het dorp van mijn collega’s, Nieuw-Lekkerland. Het is voor zowel GAiN als voor Nieuw-Lekkerland een primeur; de kringloopzaak. Afgelopen maanden is er veel voorbereidend werk geweest, van de organisatie van een werkgroep, tot en met het vinden van timmerlui, schilders, sorteerders en winkelstylistes. Ik vind het tof dat het dorpje zo’n winkel omarmt, want het heeft mijns inziens veel potentie.

Voor de styling is veel steigerhout gebruikt zodat de winkel een hippe uitstraling krijgt (veel kringloopwinkels hebben een oubollige uitstraling vind ik). Zelf heb ik een bijdrage mogen leveren aan wat stylingsmateriaal, ronde stelling, lampjes en kunstgras. Daarnaast heb ik me ingezet voor de promotie (zie hieronder), met een flyer, een spandoek van 4 m2, stoepbord en een tuinbord, de website zodat de kringloopwinkel herkenbaar is.

20140416 GAiN Flyer Kringloop DEF PRINT

De oppervlakte van de winkel is zo’n 190 m2 en bevat vijf doorloopruimtes. Een prima begin voor de start en het pilot project van een jaar. Ik hoop dat het project al snel uit het jasje groeit en dat er behoefte is aan meer ruimte, zodat er ook een hogere opbrengst is. Het mooie van een kringloopwinkel is dat het meerdere doelen dient, 1) voor Nieuw Lekkerlanders een mogelijkheid om tweedehands goederen te kopen, 2) recycling van spullen, 3) naamsbekendheid van GAiN, 4) plek waar het evangelie klinkt en 5) ter ondersteuning van de projecten van GAiN.

Aanstaande vrijdag, 9 mei 16:00 uur is de opening. Ik ben er zelf bij voor een fotoverslag en neem zelf veel spulletjes mee voor de winkel. Als jij nog ‘oude’ spullen hebt die kringloop waardig zijn en er vanaf wil, laat het me weten, dan kan ik ze vrijdag vanuit Nunspeet meenemen.

Kijk voor meer informatie op de website gainkringloop.nl of bekijk de sneak preview

 

 

Reageren