De actie statiegeld moet blijven roept op dat het statiegeld systeem blijft bestaan. Waarom is statiegeld zo belangrijk? Omdat het enorm veel troep/zwerfvuil voorkomt, omdat het waarde heeft en mensen het gescheiden inleveren of zelfs het afval oprapen (zoals ik).

De producenten van de flessen vinden het maar niets omdat het statiegeld systeem hun tijd en geld kost. Ze willen liever het systeem afschaffen zodat het makkelijker voor hen is. Ze hebben in Den Haag en Brussel een goed betaalde lobby die dat telkens weer aan beleidsmakers en ministers opdringt… Bekijk onderstaande video van het statiegeld experiment:

Grote boosdoeners zijn in mijn ogen de frisdrankfabrieken, met name de verkoper van het zwarte goud Coca Cola. Je ziet dat zij hun goedje in plastic verkopen en dat dat een enorm probleem is in heel veel, met name ontwikkelingslanden. Zij zijn indirect verantwoordelijk voor de zooi, die maar niet wil verteren… Ook in Nederland bieden steeds meer bierfabrikanten statiegeldloze flesjes aan, om het maar niet te hebben over de energiedrankjes

Daarom ben ik een groot voorstander van de actie dat statiegeld moet blijven. Vind jij dat ook?! Spaar mee voor 50.000 likes op Facebook

 

 

Reageren