20141004 Kledingruil flyer NunspeetAanstaande zaterdagavond, 4 oktober, wordt er een kledingruilactiviteit georganiseerd in Nunspeet (Industrieweg 12). De kledingruil is ontstaan dat de organiserende dames op kleinere schaal al kleding ruilt. Organisator Gerrianne: “De kledingruil is een zacht piepend protestje tegen de consumptie maatschappij, en, eerlijk is eerlijk, een fijne besparing op onze portemonnee.”

Dames betalen 2,50 entree en nemen minimaal twee kledingstukken mee. Naast het ruilen van de kleding en de verkoop bij opbod, verzorgt styliste Arda Reinds een workshop over schoonheid, hoe we naar onszelf kijken en welke kleding het best past bij welke vrouw. Ook zullen er lekkere damesdingen zijn om te eten en te drinken, dit is gratis.

De organisatie hoopt dat deelnemende vrouwen, niet alleen het gevoel hebben de Syrische vluchtelingen te steunen, maar zich ook verwend en verbonden met elkaar voelen. Dat ze blij zijn met hun aanwinst én met zichzelf.

Kleding die over blijft vindt via collega organisatie Barnabas een weg naar minder bedeelden, daar gaat ook de opbrengst heen. Ik vind het grappig dat dit evenement wat het DEpartement VOor LEuke DIngen eerder drie keer organiseerde ook wordt opgepakt op andere plekken.

Reageren